Unforgettable Santorini

augusta 13, 2018


Santorini, hlavný ostrov súostrovia Kyklades. Ostrov, na ktorom za celý rok nespadne ani kvapka vody. A tak musia veľké lode dopraviť cisterny s vodou, ktoré následne vyvážajú nákladné autá domácim a tiež hotelom. Len tak z úplne vyschnutej trávy zrazu rastú malé, červené paradajky. Tento ostrov rozhodne skrýva plno zvláštností a tých najkrajších miest aké si viete predstaviť. Veď predsa patrí do top 10 najkrajších ostrovov sveta. 

Z tohto výletu som bola veľmi nadšená. Vždy som chcela vidieť toto krásne miesto v Grécku a tento rok sa mi to aj splnilo. Preto sa s vami rada podelím o fotky a pár slov o tomto mieste. 


Našou prvou zastávkou bol najvyšší vrch, ktorý meria 550 m.n.m. a vidieť odtiaľ na celé Kyklades. Okrem toho tu len tak na zemi nájdete pemzu (kto by nevedel o čo ide, tak pemza je hornina sopečného pôvodu a my ženy ju využívame pre starostlivosť o päty) . Stačí sa trošku lepšie pozerať pod nohy a nájdete ich naozaj veľa. Možno vás zaskočilo, že je to hornina sopečného pôvodu a čo robí na ostrove. Odpoveď nájdete pod ďalšou fotkou. 😊


Vysvetlenie je prosté. Kedysi dávno nebolo žiadne súostrovie Kyklades, ale len jeden z ďalších bežných ostrovov Grécka.  Na tom ostrove sa však nachádzala sopka, ktorá neskôr vybuchla a spravila obrovský kráter a dnešné súostrovie. Tým, že ľudia po čase, keď začali byť Kyklades opäť obývané stavali malé domčeky do skál, vznikli malebné dedinky či hlavné mesto Fira kvôli ktorým tu cestujú ľudia z celého sveta aby to videli na živo. 


Takže ak ste zachytili na internete, že na tomto súostroví nájdete červené či čierne pláže je to práve sopečnou činnosťou, ktorá tu kedysi bola.  Môžte to vidieť aj na skalách ostrova. Ak si požičiate štvorkolku, auto alebo idete autobusom prechádzate cez biele skaly potom červené a tiež aj čierne. 


Ako vznikla architektúra na Santorini je taktiež celkom zaujímavý príbeh. Tento design, ktorý môžete vidieť je typický nielen pre Santorini, ale v podstate pre celé Grecko. Avšak neprišli s nim Gréci. Tento design bielo-modrých domčekov na tento ostrov doniesli Benátsky obyvatelia, ktorí v dávnej dobe obsadili a obývali ostrov. Modrá farba, ktorou sa maľujú hlavne kupoly symbolizuje: byť bližšie k Bohu a biela zase zem. Keď ostrov opäť začali obývať Gréci tento design sa tak ujal, že po čase, si ho osvojili na toľko, že je dnes symbolický pre ich celú krajinu.


    Kostolík v meste Oia. 






Okrem návštevy dedinky Oia sme mali namierené aj do hlavného mesta Fira. Tesne pred mestom nám autobus zastavil a išli sme cca 20 min peši do tohto mesta. To bolo to najlepšie rozhodnutie aké sme mohli spraviť. Síce na ostrovoch je veľmi horúco a teplo sa tam zvláda úplne inak keďže od pláže vás delí vyše 2000 schodov dole, no aj tak táto prechádzka stála za to. Je tu krásny výhľad, ktorý som samozrejme nafotila a vy si ho môžete pozrieť. 😊




   Ulica, ktorá viedla do hlavného mesta.



Vo Fire sa nachádza obrovská tržnica, kde sú veľmi úzke uličky a v podstate je to jedno veľké bludisko, kde nájdete všetko od obchodov so suvenírmi cez oblečenie, kozmetiku až po reštaurácie. 




Ak ste sa dostali až po túto poslednú fotku, tak gratulujem!! 😃 V dnešnom článku je tých fotiek a pokecu viac, ale nedalo sa o tomto čarovnom mieste povedať málo! 

You Might Also Like

13 komentárov

  1. No wow nádhera... Krásne prostredie, krásne fotky, no nemám slov :) Hneď by som išla aj ja, pretože ísť do Santorini je jeden z mojich najväčších life goals :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, tak toto je neskutočné miesto, nádherné zábery♥

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hi dear.. this post is so lovely and the pics are so mesmerizing!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Muselo to tam být úžasné, vypadá to dokonale:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tenhle článek je skvěle zpracovaný :) Líbí se mi, jak si nám podala takové 2 hlavní myšlenky. Ani jsem nevěděla, že je to sopečného původu, každopádně to, že je architektura především italská mě nepřekvapuje, kdekoliv jsem v Řecku byla, tak to bylo většinou italského původu. Moc hezké fotky!

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc zajímavý článek a krásné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bože, to je nádhera. :) Určite musíš mať krásne spomienky! Tiež by som sa tam raz chcela pozrieť. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je nádhera! Do Řecka jezdí pravidelně bratranec a miluje to tam :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Santorini je jedna z mojich dream destinácií. Dúfam že sa tam budem môcť čo najskôr pozrieť. Fotky sú prenádherné a som rada že aspoň takto cez tvoj blog som sa tam mohla pozrieť.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Baby ďakujem za krásne komentáre! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Contact mail

partofnicol@gmail.com