Beautiful city

augusta 21, 2017


Už ste boli v Košiciach? My sme sa tam aj s priateľom vybrali na výlet z čistej zvedavosti...Ešte sme tam nikdy neboli a počuli sme na toto slovenské mestečko samé chvály. Tak prečo sa nepresvedčiť na vlastné oči?

Cestovali sme vlakom a už od skorého rána sme sa teda vo vlaku nenudili. Stretli sme totiž šaľeného východňára, ktorý bol naozaj velice šaľený. :D Ja osobne mám veľmi rada cestovanie vlakom. Samozrejme ak ten vlak vyzerá pekne, čisto a nemám pocit, že sa počas cesty rozpadne. :D Áno už aj takými vlakmi som išla našťastie nie také veľké vzdialenosti. Vy to ako máte s cestovaním vlakom? 

Nesmiem zabudnúť na tú krásnu vlakovú stanicu v Košiciach...ostala som milo prekvapená, taká nie je ani v Bratislave (bohužiaľ). 

Náš výlet začal neskorými raňajkami na terase jednej super kaviarne. Mali tam veľmi veľa druhov káv. Pre mňa ako milovníčku kávy to bol raj a  priznávam, bolo ťažké vybrať si. Musím povedať, že centrum Košíc je prenádherné! Najradšej by som bola keby práve Košice boli hlavným mestom Slovenska. Katedrála a spievajúca fontána sú klasiky, ktoré v centre určite neprehliadnete. Je tam veľa mini parčíkov, kde si môžte oddýchnuť. Takisto sa mi páčil aj ich veľký mestský park.

Pár minútiek pešo od hlavného centra a dostanete sa do auparku. Tam sme sa išli schovať do klímy, keď boli najväčšie teplá. No a výlet sme zakončili v perfektnej reštaurácii, kde sme sa najedli a boli spokojní. :D Určite ten pocit spokojnosti všetci poznáte ! :D

Pred spievajúcou fontánou s mojou láskou :)


Raňajky v spomínanej kaviarni. Tentokrát som vyskúšala kávu z Etiópie :)



Dóm svätej Alžbety bol úchvatný :)




You Might Also Like

22 komentárov

  1. nebola som ešte, ale raz tam musím ísť, naozaj krásne to tam je :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Košice vypadají krásně, ale nikdy jsem tam nebyla :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V Košicích jsem ještě nebyla, ale vypadá to tam moc fajn z fotek :) A ty si měla podle všeho moc pěkný výlet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veľmi pekné fotky, super, že ste si spravili výlet ;) ja som v Košiciach ešte nebola, celkom ma odrádza tá úmorná cesta vlakom, ale šla by som :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A vôbec sa nemusíš báť tej cesty :) Keď cestuješ s tými správnymi osobami nedá sa nudiť :))

      Odstrániť
  5. V Košiciach som už viackrát bola, síce iba v centre, no páčilo sa mi tam. Pekné fotky :)

    Wear the Confidence

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V Košicích jsem nikdy nebyla. Ale když jsem byla malá, jezdívali jsme každý rok na Santovku, je to pokud si dobře vzpomínám někde u Levic. Byly to nějaké termály a nevím, jestli ještě fungují :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné fotky a moc ti to sluší 🙂 Super brýle
    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Do Košíc chodím pravidelne aspoň dvakrát do roka. Sú prekrásne! Majú takú príjemnú atmosféru. Ak by som si mala vybrať kde by som chcela keď budem veľká bývať, boli by to práve Košice.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aaaaa ako vidím, aj ty si bola v Košiciach! Ja som tam bola včera a tiež o nich chystám článok. A ako som povedala, najradšej by som sa tam presťahovala, takže buď tam pôjdem niekde na vysokú alebo si tam nájdem zamestnanie - lebo bývať v takomto úchvatnom meste, to chce každý! ❤

    LEUSLIFESTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Na Slovensku jsem byla pouze v Bratislavě pár let zpátky s kamarádkou na výletě, ale i ta mě uchvátila. Objevily jsme tam spoustu krásných kavárniček ve kterých jsme trávily skoro celý víkend. Ale když už jsme se odhodlaly vyjít z nějaké kavárničky velice mile mě překvapilo, že centrum Bratislavy je samá pěší zóna, to se v Praze jen tak nevidí :( tam i v historickém centru všude jezdí hromada aut :(.
    Ale musím uznat že jak tak koukám na tvé krásné fotky tak mě Košice docela lákají :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa ti páčilo v Bratislave :) A si z Prahy? :) To by si mala ale celkom ďalekú cestu odtiaľ až do Košíc :D

      Odstrániť
  11. Košice sú pekné, bola som tam raz a celkom upravené to tam bolo :) Avšak doma je doma, občas som mala strach z rómov.. ale inak v poho :D AA krasna fotka s tvojim priateľom, super postavu máš :) Ja vlakom chodievam často a nemôžem si nejak sťažovať, nato všetko celkom v pohode :)

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pekný komentár :) Popravde aj mňa napadla tá vec s tými Rómmi..je pravda, že keď sme vystúpili zo stanice, tak sme stretli jednu, ktorá ani neviem po kom vlastne kričala :D Ale inak som bola veľmi milo prekvapená....v centre sme žiadnych nestretli a ak predsalen, tak sa správali úplne normálne a v pohodičke nerobili problémi :) To sa mi veľmi páčilo.

      Odstrániť
  12. Jeeej, v Košiciach bývam, milujem o nich čítať články! :D Síce nie v centre, ale na tzv. Furči, a mám na centrum pekný výhľad :D Nabudúce navštív napr. Smelly Cat alebo Camelot, neviem či poznáš.. sú to skvelé podniky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj tak ty si východňáre :D A ďakujem za typy určite chcem ešte Košice navštíviť :) Veľmi ma lákajú Vianočné trhy, musí tam byť krásne na Vianoce :)

      Odstrániť
  13. V Košiciach som ešte nikdy nebola, ale dosť ma to už láka. Jedine tá dlhá cesta ma odrádza :/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. V Košicích jsem byla ještě jako dítě, tak už si to moc nepamatuju, ale myslím, že jednou si návštěvu zopakuju.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ještě se mi nepoštěstilo, abych se do Košic podívala. Momentálně navštěvuju hodně Trnavu, která je od nás cca 2 hodiny cesty autem, jelikož se tam odstěhoval brácha a jeho manželka, takže jsem navštívila více méně to okolí. Jednou chci i do Bratislavy, tak uvidíme. Košice podle povedených fotek vypadají kouzelně, tak snad se tam jednou taky podívám. Slovensko si začínám zamilovávat víc a víc! ♥
    Hemitson. (before-the-shadows.blog.cz)

    OdpovedaťOdstrániť

Contact mail

partofnicol@gmail.com